Of bel:
(0182) 39 79 99

OPLEIDINGEN

Een vakopleiding volg je bij het SPB

 

Ben je leerling op het VMBO, dan kun je via een snuffelstage kennismaken met de bouw. Als je een toekomst in de bouw ziet zitten, dan kan je bij ons als leerling aan de slag.

 

Hoe gaat dit in z’n werk?
Je gaat op gesprek bij het SPB (Stichting Praktijkopleiding Bouw) in Waddinxveen. Daar wordt je vooropleiding vastgesteld en niveau (1 of 2) bepaald. Daarna bespreken zij met je welke ROC het beste bij je past, want je volgt één dag in de week theorielessen op school. Als je inschrijving een feit is, ben je werknemer van het SPB.
 
De eerste periode breng je door in de werkplaats van het SPB in Waddinxveen. Daarna ga je aan de slag bij een aangesloten leerbedrijf. Vergeer Bouw is als leerbedrijf aangesloten bij het SPB. Vier dagen in de week leren jongeren als jij bij ons het vak van leermeesters en begeleidende vakmensen.
 
Leerling bij Vergeer Bouw
Als leerling maak je kennis met de diverse afdelingen van ons bedrijf: klein onderhoud en verbouwingen, de machinale werkplaats en woning- en utiliteitsbouw. Er wordt goed gekeken welke kant van ons bedrijf jou het meest ligt, en in welk onderdeel jij je verder wilt ontwikkelen. Overigens worden onze leermeesters ook regelmatig bijgeschoold, zij zijn dus voorbereid op het nieuwe competentie gerichte leren.
 
Het SPB volgt als werkgever jouw ontwikkelingen en resultaten, waarnodig wordt bijgestuurd. Zij kijken naar je ambities, maar ook of het bedrijf wel bij je (toekomstverwachting) past. Je ouders worden zoveel mogelijk op de hoogte gehouden en betrokken bij de opleiding.
 
Diploma op zak, en dan…?
Na twee jaar heb je dan het diploma “Primaire timmerkracht” op zak. Dat is ook het moment dat we met jou om de tafel gaan zitten om een eventueel vast dienstverband te bespreken. Mocht je in vaste dienst komen bij Vergeer Bouw, dan zullen we je altijd stimuleren om daarna de avondopleiding “Voortgezet timmeren” te volgen, daarbij zijn je praktijkuren essentieel om een allround vakman te worden. Ben je ambitieus en wil je meer uit jezelf halen? Dan zit je goed bij Vergeer Bouw, want wij hebben diverse doorgroeimogelijkheden en helpen je waar nodig.
 
Vergeer Bouw is een door SBB erkend leerbedrijf, en begeleidt doorlopend jongeren voor de volgende opleidingen:
 
- Bouwplaats assistent timmeren
- Primaire timmerkracht
- Voortgezette timmerkracht
- Assistent uitvoerder
- Uitvoerder
- Werkvoorbereider